Inleiding



U kunt via deze bovenstaande banner met de Dokteronline EXTRA 7 Euro COUPON code, alle producten van Docteronline bestellen met 7 euro extra korting bovenop de al geldende acties, en deze snel en discreet thuisbezorgd krijgen.


 

Alles over Twitter

Twitter is een wereldfenomeen, miljoenen mensen hebben reeds een gratis account en elke dag komen er tienduizenden mensen bij. U hoeft echter geen account te hebben om van Twitter te kunnen
profiteren, deze dienst heeft namelijk een geweldige zoekmachine die berichten over je favoriete onderwerp snel presenteert.

Muziek, kunst,literatuur, beroemde mensen, over elk denkbaar onderwerp is wel iets te vinden waar mensen over twitteren.

Wat is Twitter

Met Twitter kunt u snel korte berichten uitwisselen met andere gebruikers. Dat wordt “twitteren” genoemd. Twitter is een sociaal netwerk waarbij je vrienden kan toevoegen van wie jij de berichten leest. Vrienden kunnen ook jouw account “volgen” waardoor zij jouw berichten zien.

Twitteraar?

Iemand die actief is op Twitter wordt “twitteraar” genoemd, en een groep mensen die twitteren noemt men ook wel twitterati.

Microblog

Twitter wordt een microblog genoemd. Je zet korte berichten van maximaal 140 karakters op jouw account dat in een oog opslag .
zichtbaar is. De berichten worden vervolgens (indien zo ingesteld) via het internet, via SMS en via email verspreid naar de mensen die jouw volgen.

Via de de zoekmaschine search.twitter kunt u mensen zoeken die u interesseren en kunnen mensen u ook zoeken en vinden.

Zie het overzicht van de belangrijkste zoekmaschines, op deze website bij Programma’s

Twitter op mobieltje

Twitter is via een mobiele telefoon te gebruiken. U logt in en daarna herkent je mobiele telefoon U voor altijd. U kunt berichten lezen en plaatsen. Als alternatief kunt u berichten via SMS naar de mobiele telefoon laten sturen.

Twitter embed script widgets

Berichten die U via Twitter plaatst kunt U rechtstreeks op Uw website of weblog plaatsen. Dat is mogelijk via een Twitter badge of een script van een externe dienst of d.m.v. een goodie die via Twitter gratis te verkrijgen is.

Goodies

Door het plaatsen van een Goedie, (een javascript) op je website of blog ,zien alle mensen jouw berichten in een oogopslag. Je kunt het uiterlijk van de Goodie naar eigen wens instellen en bv een pol toevoegen, aangeven hoeveel berichten je wil laten tonen, en deze eventueel in een loop( herhaling) zetten. Teven kun je instellen of de webadressen en de datum die bij de berichten horen worden getoond.

Twitter software

Voor Twitter zijn inmiddels honderden, misschien wel duizenden externe services, diensten en scripts beschikbaar. Een populair programma om statistieken te meten is Twittercounter.com.
kijk op deze site bij Programma’s voor een kleine greep uit het geweldig grote aanbod.

Follow, unfollow, ReTweet, Hash

Bij Twitter zijn diverse acties mogelijk.

Als u iemand wil volgen, dan klik je op “follow’.
Als u iemand niet meer wil volgen, dan klik je op “unfollow”.
Als u iemand wil blokkeren, dan klik je op “block”.

Wilt u een twitter-bericht aan iemand sturen, dan zet u een apenstaart voor de naam van die persoon.

Wilt u tweets toewijzen aan een bepaald onderwerp, dan zet u een hash (#) voor het onderwerp.

Wit u een bericht (tweet) dat iemand al geplaatst heeft een keer herhalen of benadrukken, dan gebruit u “retweet”.
Zet dan RT of ReTweet voor de boodschap.

RSS Twitter feed

Voor elke Twittergebruiker is een RSS feed beschikbaar van zijn of haar berichten. Alleen als U Uw account op prive instelt is de RSS- feed niet openbaar.

Standaard staat een Twitter account op “open” (public) en het is mogelijk om uw headlines uit een feed door te zetten naar een Twitter account. Gebruik daarvoor twitterfeed.com.

Twitter API

Twitter groeit snel doordat er veel diensten omheen gebouwd worden. Deze maken bijna allemaal gebruik van Twitter API.
Met API kunnen bouwers van websites zeer snel communiceren met Twitter. Ze kunnen berichten plaatsen en lezen, en tevens statistieken ophalen.

Twitter logo, icon, avatar en buttons

Bij Twitter kunt U een eigen profiel maken, een foto en unieke achtergrond uploaden, een korte bio presenteren, zodat U herkenbaar bent voor uw volgers en de mensen die u zoeken via Twitter. Kies bij voorkeur een duidelijke (kleine) foto als avatar
en een geschikte achtergrond waardoor uw volgers( vrienden)
die op uw blog komen of mensen die u willen volgen, u direct
herkennen.

Twitter Voordelen

Twitter is gezellig

U krijgt gratis een miniblog en houdt op een eenvoudige manier contact met vrienden, kennissen en familie en iedereen die jou volgt en leert op twitter nieuwe mensen kennen met dezelfde interesses.

Twitter is handig

Met één berichtje is iedereen snel op de hoogte en dat is handig voor uw privéleven, maar Twitter is ook op het werk een effectief
communicatiemiddel.

Twitter is actueel

Twitter is een snelle nieuwsdienst. U kunt direct de berichten lezen
die mensen op het huidige moment tweeten of van iemand die wereldnieuws verslaat of die je wil volgen zoals bv je idool of je
favouriete club.

Twitteren is een uitdaging

Iedereen kan twitteren maar het heeft wel even de tijd nodig om
te leren hoe dat precies gaat, bestudeer daarom de handleiding
op deze site om echt profijt te hebben van de geweldige mogelijkheden en toepassingen van Twitter.

Twitter is ideaal

Al heeft het even tijd nodig om uit te zoeken hoe het allemaal werkt,
Twitteren is eenvoudiger dan SMS-en en is geheel gratis.

Twitter voor bedrijven

Bedrijven vinden middels twitter snel de weg naar de klant
en omgekeerd, de actuele aanbiedingen en nieuws kunnen
eenvoudig en snel tot een groot publiek worden getweet.

Start met Twitter.

Ontdek de fascinerende wereld van Twitter en maak een gratis account aan op Twitter

Handleiding

Als u een account heeft gemaakt en niet precies weet wat u moet of kunt met twitter, lees dan onze Handleiding voor een complete uitleg over hoe Twitteren werkt en wat u er allemaal mee kunt doen.

 

Bookmark and Share

Plaats een reactie